AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

De ce este Lucian Bute cel mai bun…

martie 24th, 2011

Nu pentru că e român şi sunt eu subiectiv. Ci pentru că aşa spun specialiştii din box şi chiar adversarii săi. Iar Magee, care a avut ocazia să se bată şi cu englezul Carl Froch nu a contenit cu laudele la adresa lui. Pur şi simplu, Lucian e cel mai bun pugilist pe care l-am întâlnit. Este inteligent, loveşte cu forţă, fără să mai pun la socoteală că este greu de atins”, afirma deunăzi acesta, parcă în ciuda lui Froch, aprigul contestatar al lui Bute. Şi să ştiţi că Magee nu este deloc un pugilist slab, deşi e la capăt de carieră.

Dacă în Canada este idolatrizat, Bute are de pătimit în propria lui ţară, unde fiecare succes este umbrit. “Are numai adversari slabi” sau “Se bate doar la Montreal”, au fost replicile care se puteau citi pe buzele tuturor pricepuţilor din box.

„Adversari slabi”

Să fim serioşi. E un nivel mult prea înalt pentru a mai fi acceptaţi pugilişti fără valoare în ring. Exceptându-i pe Froch, Abraham, Johnson, Kessler, Ward şi Taylor, angrenaţi în Super Six, Lucian s-a întâlnit cu cei mai buni din supermijlocie. Şi asta se vede cu ochiul liber, doar dacă te uiţi peste palmaresul celor şapte adversari (n.r., Andrade de două ori). Berrio era campionul în exerciţiu la întâlnirea directă din 2007, iar următorul adversar, William Joppy (2008), a ţinut acasă centura mondială WBA timp de şase ani! Ambii au sfârşit prin a fi făcuţi KO de Bute. Librado Andrade s-a dovedit a fi o nucă tare, venea după o victorie cu actualul campion WBO, Robert Stieglitz. Un prim meci greu, dar o revanşă încheiată în runda a 4-a. “Bute este cel mai bun”, a recunoscut şi mexicanul. Zuniga, Miranda şi Brinkley au avut coşmaruri luni întregi după meciurile cu Bute până să revină în ring.

Se bate doar la Montreal

Cum credeaţi că se construieşte cariera unui pugilist profesionist? Acceptând să se bată în orice oraş la prima ofertă? În nici un caz. În plus, în Quebec este cel mai apreciat sportiv la momentul actual. Spre exemplu, campionul WBC Carl Froch nici nu ştia cum se iese din Nottingham până în 2009 când a semnat cu Showtime, iar Andre Ward, aflat alături de Bute în topul neînvinşilor de la supermijlocie, deşi e american, nu a ajuns nici până acum la Vegas.

Dacă argumentele astea nu vă impresionează, atunci puteţi lua la puricat clasamentele întocmite de specialiştii în box de pe toate continentele. Boxrec, enciclopedia sportului cu mănuşi, îl clasează în fruntea categoriei supermijlocii, la mare distanţă de pluton, iar Ring Magazin, „Biblia boxului”, l-a poziţionat pe locul 2. E în topul lor de 259 de săptămâni, un adevărat record. Şi Yahoo îl consideră printre cei mai buni din lume, fiind pe locul 10 într-o ierarhie generală pentru toate categoriile, bazată pe votul a zeci de jurnalişti specialişti la propriu în acest sport.

P.S.: Următorul meci va fi cel mai probabil împotriva francezului Jean Paul Mendy. La 37 de ani, este neînvins la profesionişti, având 29 de victorii, şi este un adversar pe care Lucian nu îl poate refuza, ci doar amâna. Asta pentru că a devenit challenger obligatoriu IBF în 2010, după ce l-a bătut, prin descalificare, pe Sakio Bika.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii