AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Silviu Olteanu are o nouă șansă la titlul mondial

martie 28th, 2011

După ce, în decembrie, arbitrii-judecători i-au furat şansa de a deveni campion mondial WBA, pugilistul Silviu Olteanu a primit o nouă şansă, iar pe 2 aprilie îl va înfrunta pe mexicanul Wilbert Uicab pentru titlul mondial WBC Silver. În cazul unui succes, constănţeanul stabilit la Madrid va deveni şi challenger obligatoriu la centura cu diamante a thailandezului Pongsaklek Wonjongkam.

În prezent, campion european la muscă, Olteanu (11-4-0) va renunţa la centură, preferând să se bată pentru un titlu mult mai important. La 33 de ani, pugilistul care a plecat în Spania la cules de struguri are drumul deschis pentru a deveni al cincilea campion mondial din istoria boxului profesionist românesc. De altfel, Silviu este considerat singurul european care poate emite pretenţii la titlurile mondiale de la categoria sa, unde asiaticii deţin supremaţia.

Primul pas al românului este programat pe 2 aprilie, însă tot pe terenul adversarului, la Playa del Carmen (Cancun – Mexic). În vârstă de 27 de ani, Wilbert Uicab are 31 de victorii şi 5 înfrângeri, ultima acum trei ani. Poreclit Uraganul, mexicanul a cucerit WBC Silver în septembrie anul trecut, iar de atunci şi-a mai apărat o dată titlul cu succes.

Bute vs Magee, duminică dimineaţă

Până la meciul lui Olteanu, fanii boxului din România vor avea ocazia, după mult timp, să-l vadă pe Lucian Bute. Campionul mondial IBF la supermijlocie îşi va apăra duminică dimineaţă (ora 5.00 a României) pentru a şaptea oară centura cu diamante în faţa nord-irlandezului Brian Magee în direct pe B1 TV. În altă ordine de idei, promotorii au confirmat informaţia oferită de puterea.ro, astfel că pe 21 mai, Adrian Diaconu va boxa împotriva americanului Chad Dawson.

(Alin Huiu pentru PUTEREA, 13 martie 2011)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii