AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Tonca – Stocker, ce vremuri…

iunie 21st, 2011

E târziu în noapte şi sunt cuprins de melancolie…nu-mi pot lua gândul de la emisiunea Replay de ieri. Invitat Mircea Sandu. Dincolo de personajul creat ca şi preşedinte al FRF, Naşul a fost un atacant de cinci stele al anilor 80. “Doar” 167 de goluri în puţin peste 400 de meciuri în Liga 1. Dincolo de imaginile prezentate, îmi rămâne în minte amintirea lui despre apărătorii acelor vremuri.

“Cu ce fundaşi aţi avut cele mai mari probleme?”, suna întrebarea moderatorului. Nici nu a terminat bine şi preşedintele a replicat: “Tonca – Stocker, nu-i pot uita. Ţin minte duelurile cu el. Îmi spunea ‘Am cinci copii acasă, să nu te gândeşti să mişti’. Dincolo de toate, exista respect reciproc, nu ca azi”.

Azi, când echipa mea de suflet a ajuns în mocirla Ligii a IV-a, nu pot să nu-mi aduc aminte de perioada de aur a Jiului. 19 ani consecutivi petrecuţi în prima divizie, între 1966 şi 1985. Iar Tonca şi Stocker au fost stâlpii acelei formaţii. Au fost suflet pereche, s-au îndrăgostit de culorile alb-negru, pe care le-au apărat cu onoare mai bine de un deceniu. Andrei Stocker este de altfel jucătorul cu cele mai multe meciuri în Liga 1 în tricoul Jiului, 273.

Aceeaşi replică a avut-o acum vreo două luni şi fostul jucător al Stelei, Adrian Ionescu, în timpul unei discuţii private. Odihneşte-te în pace, nea Gogu!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii