AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Universitatea Craiova şi Poli vor juca până la urmă în Liga a II-a….

iunie 22nd, 2011

Pentru că 20 din totalul de 32 de echipe care ar trebui să joace din august în Liga a II-a au probleme mari de ordin financiar, FRF a decis să anuleze orice decizie a Comisiei de Licenţiere. Astfel, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara şi-au asigurat locul în eşalonul secund chiar dacă voci din lumea fotbalului vorbeau despre retrogradarea direct în Liga a III-a.

Cum a fost posibil? Introdus în premieră, sistemul de licenţiere la nivelul cluburilor din Liga a II-a s-a dovedit un fiasco total. Nu din cauza modului în care au lucrat membrii Comisiei, ci a faptului că aproape toate cluburile nu întruneau condiţiile de bază. Surse din FRF ne-au vorbit despre nu mai puţin de 20 de echipe implicate în proces care nu vor primi licenţa. Astfel, mai marii fotbalului românesc s-au reunit de urgenţă şi au stabilit ca deciziile Comisiei de Licenţiere să nu mai conteze în stabilirea componenţelor celor două serii, aşa cum s-a întâmplat în Liga 1, unde Bistriţa şi Poli au fost retrogradate la masa verde.

Practic, echipele care nu iau licenţă şi, în mod normal, nu ar trebui să joace în Liga a II-a vor putea depune imediat după 1 iulie cereri la FRF pentru a participa în sezonul următor. Viorel Duru a confirmat, în exclusivitate, pentru „Puterea”, adăugând însă că procesul va decurge conform planului şi se va încheia pe 30 iunie. „Pot să anticipez că multe echipe au probleme, dar vom da un comunicat în ultima zi a acestei luni. Între 1 şi 4 iulie, cluburile fără licenţă pot trimite cereri, iar Comitetul Executiv le va analiza. Poli Timişoara şi Universitatea Craiova sunt în Liga a II-a în momentul de faţă, dar dacă procesul nu contează, au asigurat locul în această divizie. Practic, va conta doar rezultatul de pe teren”, a explicat oficialul FRF. Acesta a precizat că Liga a II-a ar fi rămas fără echipe dacă nu s-ar fi luat măsura excepţională din partea forului prezidat Mircea Sandu. „Nu e treaba mea, eu sunt doar cu licenţierea. Comitetul Executiv are atribuţiile necesare pentru a completa seriile, astfel că această vară va fi una de tranziţie pentru fotbalul mic. Situaţia este oricum dramatică!”, a mai declarat Viorel Duru pentru “Puterea”.

Bistriţa, Timişoara şi Bihorul merg la TAS. Judecătorii îşi iau concediu

Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor au primit dreptul din partea FRF de a se adresa TAS ca urmare a deciziei Comisiei conduse de Duru de a nu acorda licenţa pentru noul sezon al Ligii 1. Marea problemă e că judecătorii de la Lausanne au anunţat că intră în vacanţă pentru două luni, începând de la 1 iulie, astfel că e aproape imposibil să judece această speţă în mai puţin de o săptămână. În urmă cu cinci ani, aflată în aceeaşi situaţie, Sportul Studenţesc a primit răspuns abia în luna septembrie, şi acela negativ. Dacă vor câştiga totuşi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, cele trei formaţii vor putea cere daune de milioane de euro Federaţiei Române.

Baraj Voinţa – Năvodari pentru promovare

Cu mai puţin de o lună înainte de prima etapă a sezonului 2011-2012 din Liga 1, programată pe 20 iulie, încă nu se ştiu toate cele 18 formaţii care vor participa. Cu Poli şi Gloria retrogradate din cauza licenţei şi FC Bihor fără drept de promovare, Comitetul de Urgenţă al FRF a hotărât ieri ca Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu să dispute un baraj pentru a fi decisă echipa cu numărul 18. Meciul tur va avea loc pe 2 iulie, iar manşa secundă, patru zile mai târziu.

Cum ar putea arăta cele două serii ale Ligii a II-a din 2011:

Seria I:

Unirea Urziceni (*)

Victoria Brăneşti

Săgeata Năvodari (*)

Delta Tulcea

Dunărea Galaţi

CS Otopeni

FC Botoşani

Viitorul Constanţa

Astra II Giurgiu

Gloria Buzău

FC Snagov

Dinamo II

Farul Constanţa

ACSMU Poli Iaşi

FCM Bacău

Callatis Mangalia

Chindia Târgovişte

Seria a II-a:

Universitatea Craiova

Poli Timişoara

Gloria Bistriţa

FC Bihor

Voinţa Sibiu (*)

ALRO Slatina

CSM Râmnicu Vâlcea

UTA Arad

Arieşul Turda

Gaz Metan CFR Craiova

Unirea Alba Iulia

FC Argeş

Mureşul Deva

CSM Slatina

Luceafărul Oradea

FC Baia Mare

Notă: *Săgeata sau Voinţa ar putea juca în Liga 1, astfel că locul echipei respective ar putea fi luat de una dintre retrogradatele din sezonul trecut. Unirea Urziceni se va desfiinţa cel mai probabil.

foto: fortaviola.ro

Comments

2 Comments

RSS
  • man09 says on: iunie 22, 2011 at 23:04

     

    sa vezi acuma derbi,spectacol UTA-POLI si Poli-UTA recordu de spectatori o sa fie din liga 2,daca am fi avut la Arad un stadion de 50 mii de locuri ar fi fost plin cu Poli la fel si la Timisoara,pacat ca in liga 2 cluburile primesc niste sume ridicole din televizari daca ar fi o singura serie de 18 sau 16 echipe ar fi atractiv si pt. televiziuni asa unde sa filmezi prin toate satele si comunele cu vacile langa teren Fortza UTA

  • AlinHuiu.ro says on: iunie 24, 2011 at 09:33

     

    man09, daca stai sa te gandesti, Seria a II-a se poata compara oricand cu Liga 1. Bistrita, Craiova, Timisoara, Bihor, patru echipe care ar fi putut in A vara asta. Plus UTA, FC Arges etc.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii