AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Baftă, Vlad Moldoveanu!

iunie 23rd, 2011

În noaptea asta, Vlad Moldoveanu poate deveni al patrulea român din istoria NBA. Este printre sutele de jucători care participă la draftul baschetului nord-american şi există posibilitatea ca el, de săptămâna viitoare, să fie legitimat la un club de calibru. Cu câteva ore înainte de startul draftului, Vlad mi-a acordat un scurt interviu:

Mai e puţin timp până la draft. Ce făceai înainte de interviu?

Mă jucam pe playstation. Încerc să nu mă gândesc la ce se va întâmpla diseară. Ce va fi, va fi…Vreau să intru în NBA pentru România, pentru cei de acasă şi pentru toţi copiii din ţară care sper că vor ajunge aici. Oricum, să ştii că nu am mai dormit de două zile (n.r. râde)

 

Care va fi drumul tău dacă eşti ales de o echipă din NBA în seara asta?

Nu ştiu. Cred că mâine voi pleca spre acel oraş să discutăm contractul şi să fac testele fizice. Există însă şi posibilitatea de a mă drafta doar pentru a-mi avea drepturile şi apoi să joc o perioadă în Europa, aşa cum s-a întâmplat cu Ginobili, Scola sau Splitter.

 

Dacă ar fi aşa, în ce campionat ţi-ai dori să joci?

Franţa, Italia, Spania. Cred că de la cap la coadă acelea sunt cele mai puternice campionate din Europa. Şi Rusia e, numai că nu mi-as dori să joc acolo deocamdată.

 

Dacă nu vei fi ales acum, ce şanse crezi că vei avea pe viitor?

Destul de mari. Câteva echipe mi-au oferit să joc în liga de vară, dar din păcate aceasta s-a anulat deoarece de la 1 iulie NBA-ul va fi închis pentru o perioada nelimitată. Aşa că nu se ştie încă ce se va întâmpla la anul, dar din ce mi s-a spus sunt şanse mari ca să pot semna la anul daca nu sunt draftat acum.

 

Cât de mari sunt şansele ca de săptămâna viitoare să devii oficial al patrulea român din NBA? Vei urmări pe ESPN tot evenimentul sau aştepţi să afli apoi?

Nu ştiu, chiar nu ştiu. Sunt câteva echipe care şi-au aratat interesul, dar nu ştiu nimic sigur. Aflu în seara asta. Clar, o să mă uit. Cu siguranţă vor fi lacrimi la un moment dat, de fericire sau de supărare. Aflăm în curând

 

Cine va fi alături de tine? Fizic vorbind pentru că fanii baschetului românesc sunt convins că îţi vor trimite mesaje de încurajare.

Logodnica mea de aici, fundaşul Cam Long de la George Mason, care este şi el în draft, Mihai Petcu, şi el fost jucător în NCAA şi prietena lui. Am apartamentul destul de mic aşa că nu încape multă lume (n.r. râde)

Ce mesaj ai pentru fanii tăi?

Sunt mândru că sunt român şi le mulţumesc tuturor pentru susţinerea necondiţionată. Cariera mea este abia la început, iar dacă nu sunt draftat, să fiţi siguri că nu voi renunţa niciodată la NBA. Atât timp cât sunt în radarul lor, atunci am o şansă. Sper să le aduc tuturor românilor multe bucurii la cariera de club, dar mai ales la naţională. Împreună cu colegii mei vreau să ducem România la Europene. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Hai România!

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii