AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

O informaţie total neinteresantă

iunie 25th, 2011

Vestea că Vlad Moldoveanu se află printre jucătorii aflaţi în draftul pentru NBA 2011 a trecut total neobservată în media românească. Nu pentru că ar fi anticipat că nu va fi „transferat” de vreo echipă din „Himalaya baschetului”, ci din simplul fapt că nu prezintă interes pentru targetul său. Nici măcar în ediţiile on-line, că despre print nu încape discuţia.

Deşi putea să îi acorde măcar un mic articol în ziua premergătoare draftului, mulţi dintre jurnalişti au preferat să scrie materiale de două pagini despre debutul de „senzaţie” a lui Tatu şi „extraordinarul” meci făcut de Steaua împotriva unei echipe modeste din Georgia, fie ea şi campioană.  Sau actriţa porno practicantă de arte marţiale etc.

Prosport, de exemplu, a scris ultima oară despre Vlad acum fix două luni, chiar dacă între timp s-a antrenat cu echipe din NBA şi a apărut pe site-ul oficial al competiţiei într-un interviu exclusiv. O performanţă în condiţiile în care baschetul românesc este muribund. GSP a încercat să mişte un pic, în timp ce restul au preferat un copy-paste lejer azi-dimineaţă după draft.

Nu am apucat să-l cunosc personal pe Vlad, dar după câteva discuţii am rămas impresionat de maturitatea şi inteligenţa de care dă dovadă în ciuda faptului că are doar 23 de ani.

Nu va juca în perioada imediat următoare în NBA, dar sunt convins că după un scurt periplu în Europa, Vlad va creşte în joc şi va reuşi să devină al patrulea român din istoria baschetului profesionist nord-american. Predecesorii săi chiar şi-au făcut un nume acolo: Alex Groza, Ernie Grunfeld şi Ghiţă Mureşan. Capul sus, Vlad!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii