AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Lucian Bute, un KO cu aşteptări mari

iulie 10th, 2011

Încep cu o informaţie caldă. Următorul adversar este în proporţie de 99% americanul Kelly Pavlik, iar meciul va avea loc pe 5 noiembrie la Centre Bell din Montreal. Informaţia mi-a fost confirmată din două surse!

Aseară am fost în infernul de la Romexpo. Peste 8.000 de oameni s-au înghesuit să-l vadă pe Lucian Bute, dar chiar şi aşa, la începutul galei în sală erau deja peste 5.000. Toată lumea era acolo, de la Nuţu Cămătaru şi până la maestrul Gheorghe Zamfir.

Primele meciuri ale gale mi s-au părut cel mult modeste. În schimb, Viorel Simion a oferit cu adevărat un spectacol de încălzire în faţa filipinezului Jun Talape, anunţat ca prieten cu Manny Pacquaio. Fără să fiu răutacios, aşa e şi în fotbal. Toţi brazilienii care vin în Liga 1 sunt prieteni cu Ronaldo, Romario, Ronaldinho. Practic, prieteni cu fotbaliştii.

Viorel Simion, care apropo nu are nici o legătură de rudenie cu Marian, Gheorghe, Dorel Simion, pare un pugilist care poate ajunge departe. Organizat bine a dominat clar întâlnirea, iar până în repriza a 8-a avea un avantaj de şase puncte, chiar dacă îl putea face KO pe Talape mult mai devreme. Filipinezul a ştiut până atunci cum să evite, sprijinindu-se în corzi de fiecare dată. Upercutul de stânga la ficat, lovitură marca Bute, nu l-a mai ajutat şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru a-şi reveni. Victoria i-a adus lui Simion titlul WBC International, astfel că devine unul dintre challengerii pentru centura mondială la pană.

În fine. Toată lumea aştepta main-eventul. Doi luptători neînvinşi. Lucian – campion mondial, Mendy – challenger obligatoriu. Încă din start lupta mi s-a părut dezechilibrată, iar Bute a părut tot timpul că se joacă cu francezul. câteva upercuturi şi serii l-au zguduit pe francez, care a dat o replică solidă doar în prima repriză. Lucian a avut curajul să lupte cu braţul din faţă jos, ceea ce spune multe despre meci, iar pe finalul reprizei a 4-a s-a întâmplat ceea ce aşteptau toţi. Nu a mai fost upercutul de stânga la ficat, ci o directă croşetată direct ţeasta lui Mendy, care a căzut lat. A urmat discursul victoriei, unul parcă scris de PR. „Mulţumesc Canada, mulţumesc România!”, a strigat Lucian, în timp ce adversarul său încă nu îşi revenise. A urmat gafa care a atras şi antipatia publicului. I-a pronunţat numele Elenei Udrea, iar trei-sfert dintre spectatori au huiduit frenetic.

Ăsta a fost probabil ultimul adversar de categoria a doua pe care Lucian Bute l-a întâlnit. În toamnă urmează Kelly Pavlik, iar în primăvară, conform contractului cu Showtime, ar urma să aibă loc unificarea centurilor IBF, WBC şi WBA. Tânărul care plec acum 8 ani în Canada poate deveni cel mai mare pugilist din istorie la supermijlocie într-un an dacă totul va decurge conform planului. Doar Joe Calzaghe a mai reuşit performanţa de a avea trei centuri mondiale în acelaşi timp.

Comments

8 Comments

RSS
 • man09 says on: iulie 10, 2011 at 21:31

   

  Despre lupta cu Pavlik pe boxrec scrie location United States

 • Alina says on: iulie 11, 2011 at 08:18

   

  Cum se zice? Mult zgomot pentru nimic … 🙂

 • SorinP says on: iulie 11, 2011 at 11:45

   

  Salut!
  Ar cam trebui sa fie in Statele Unite. Tatonarea s-a facut, Montrealul il iubeste, dar daca vrea sa fie cu adevarat numarul unu, fara America un prea merge…. Eu sper ca aceasta gala sa fie in USA. Si urm. tot in USA si daca il bate pe Andre WARD, i rest my case. Bafta! 🙂

 • man09 says on: iulie 12, 2011 at 13:40

   

  Vorbea Obreja despre un posibil meci de unificare in 2012 in Romania cu Ward,Kessler sau Froch.Ar fi senzatie,peste Klitsckho Haye meciul sa fie pe Lia Manoliu sa zicem la o medie de 30 de euro/bilet x 50.000 de mii de locuri =ar insemna 15 mil de euro numai din bilete +televizari,sponsori s-ar putea ajunge lejer la o bursa de meci de 10 mil euro pt.fiecare dintre boxeri.Ar fi un eveniment urias,daca Bute ii invinge si pe cei din Super6 si pe Hopkins va fi considerat peste Calzaghe.Daca nu va fi la noi acest eveniment atunci sigur va fi pe stadionul olimpic din Montreal unde incap si mai multi oameni si unde sunt si mai scumpe biletele. http://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_Stadium_%28Montreal%29

  • man09 says on: iulie 12, 2011 at 13:47

    

   Scuze am gresit calculul e 1,5 mil nu 15 mil dar oricum in Canada cel mai ieftin bilet e 100 de dolari.S-ar putea organiza si la noi, e aproape sigur ca va fi pe un stadion in orice tara va fi.

   • AlinHuiu.ro says on: iulie 12, 2011 at 16:53

     

    Sanse mici. Iar 50.000 de spectatori este exagerat. Gandeste-te ca la meciul cu Mendy ultimul bilet s-a vandut cu o zi inaintea meciului. Si aici s-au pus in vanzare doar vreo 7.000, ca restul au fost invitatii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii