AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Pe urmele lui Bute. Corina Cârlescu poate deveni vineri prima conaţională campioană mondială la box profesionist

iulie 13th, 2011

La nici o săptămână după ce Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura IBF la supermijlocie, România poate avea un alt campion la box profesionist. Corina Cârlescu se bate vineri în Germania cu titlul mondial interimar WIBF la semimuscă pe masă împotriva favoritei locale Oezlem Sahin.

În vârstă de 23 de ani, Corina este originară din Iaşi şi s-a apucat de box abia la vârsta de 14 de ani după ce în prealabil practicase atletismul. La doar trei luni distanţă cucerea titlul naţional, iar la doar 18 ani a trecut la profesionişti. Din 2006 şi până acum, a disputat 11 meciuri, dintre care şase s-au încheiat cu victoria ei, iar un altul cu remiză.

Tânăra, care s-a numărat printre vedetele galelor de kick-boxing Local Kombat, se află pentru a doua oară în carieră în faţa titlului mondial. În 2008, la Karlsruhe, a pierdut la puncte în faţa nemţoaicei Bettina Voelker (94-96, 93-97, 92-97) meciul pentru centura WIBF la supercocoş. Decizia a fost una controversată, mulţi dintre experţi apreciind că românca trebuia să fie cea care ar fi trebuit să ridice centura deasupra capului.

Oezlem Sahin o consideră drept cel mai dificil adversar din cariera sa. “E cel mai greu oponent al meu de până acum. Îmi va fi foarte greu contra Corinei, mai ales că e mai înaltă cu şapte centimetri. Este cel mai important meci pentru mine şi voi da tot ce am mai bun”, a spus Sahin în presa din Germania. Ajunsă la 34 de ani, pentru sportiva de origine turcă poate fi ultima şansă de a câştiga centura supremă. Până în momentul de faţă, aceasta are 12 victorii şi o remiză la profesionişti. Promotorul Chris Gănescu a avut ocazie să le urmărească pe ambele sportive de-a lungul carierei şi o cotează pe Corina cu şanse mari de a se impune. “Am organizat o gală la Rapid în 2009 şi s-a bătut şi Corina, iar pe nemţoaică am văzut-o anul trecut când Jo Jo Dan s-a bătut cu Selciuk. Părerea mea e că se poate impune în faţa lui Sahin”, a spus Gănescu pentru “Puterea”.

Doar prin KO putem câştiga

Aşa cum se întâmplă şi în cazul băieţilor, favoriţii locali sunt avantajaţi clar de arbitrii-judecători, astfel că misiunea Corinei este una foarte grea. Antrenorul Mihai Constantin a vorbit pentru “Puterea” despre meciul de vineri. “Noi plecăm în seara asta (n.r., miercuri  seară) de acasă, iar joi vom fi acolo pentru cântar. Corina s-a pregătit foarte bine şi e gata să câştige meciul. Vom avea dificultăţi, pentru că ne batem la ei acasă, au sponsorii lor, vă daţi seama şi ce presiune vor pune ei. Sperăm că vom termina prin KO, ca să nu mai avem probleme ca în 2008”, ne-a spus tehnicianul de la Scorpions Iaşi. Cu toate că multe meciuri le-a făcut la categorii superioare, Corina se simte cel mai bine la semimuscă, în timp ce Sahin a fost nevoită să urce de la minimuscă. “Din cauza lipsei banilor, am fost nevoiţi să acceptăm şi meciuri la categorii superioare. Numai noi ştim cum reuşeam să ne încadrăm. Sperăm să ne întoarcem fericiţi de acolo, cu centura. Ar fi o performanţă uriaşă”, a adăugat acesta. În cadrul galei de la Goeppingen vor mai urca în ring fostul campion mondial Firat Aslan, campionul european EBU Lubos Suda sau challengerul de la supermijlocie Khoren Gevor.

În cazul unei victorii vineri seară, Corina Cârlescu se va bate cu supercampioana mondială la semimuscă, sud-coreeanca Ju Hee Kim, cea care deţine în momentul de faţă titlul mondial la patru versiuni diferite.

WIBF, în topul boxului feminin

Women International Boxing Federational este una dintre cele mai importante organizaţii ale boxului feminin profesionist, fiind fondată la mijlocul anilor ’90 de către fosta campioană mondială a anilor ’50, Barbara Buttrick. Versiunea nu are însă nici o legătură cu IBF, acolo unde campion este Bute. În 2010, o altă româncă a avut şansa de a cuceri centura WIBF la semimijlocie. Mihaela Drăgan a fost însă învinsă de Maria Lindberg prin KO în repriza a 3-a, tot în Germania. De asemenea, în 2003, Elena Miftode a fost făcută KO în runda a 6-a de Nadja Loritz pentru centurile WIBF şi GBU de la semimuscă.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii