AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

REPORTAJ. Cum a fost la meciul România-Grecia de la EURO U-19. Biletele care sudează prieteniile dintre locuitorii Berceniului

iulie 24th, 2011

Mai bine de jumătate dintre locuitorii comunei Berceni au asistat sâmbătă seară la meciul care a scos în proporţii mari naţionala U-19 din calculele calificării în semifinalele Campionatului European, organizat de România după cinci decenii de pauză. Tricolorii au fost învinşi de Grecia.

Alt meci, aceeaşi poveste. Dacă la Chiajna, biletele gratuite au fost distribuite într-un bar, la Berceni, fanii au trebuit să se deplaseze la stadion. Doar că i-au întâmpinat uşile închise. “Nu mai sunt domne. S-au terminat deja, de asta am închis uşa”, te întâmpină un paznic de vârsta a treia în faţa uşii principale. Intrarea pentru descurcăreţi s-a dovedit a fi camuflată în spatele unor bănci de rezerve.

La o cârciumă din apropierea stadionului, subiectul principal de dezbatere era bineînţeles chiar distribuţia biletelor. “Acum 15 minute au venit 2.600 de bilete. Mai sunt 500. Păi dacă a luat Gogu a lu’ Pocăitu 200 sau Marin de la pază de la Primărie încă 300, îţi dai seama că nu mai are nimeni loc de ei”, se lamentează un ins care nu a prins “decât” 20. Şi ăia de la prefectură au venit să ia 200”, îl completează un altul, care nu a fost pe fază când maşina cu biletele a ajuns la stadion.

În ziua partidei, agitaţie mare. Strada Şcolii nu cred că a fost nicicând mai plină, nici măcar pe 15 septembrie. O mulţime de persoane se adună din toate colţurile localităţii pentru a vedea minunea. Cei care şi-au făcut provizii cu bilete le împart cu amicii care au rămas pe dinafară şi orice tensiune dintre ei dispare. Jeep-urile de zeci de mii de euro abia îşi fac loc pe străduţa tocmai refăcută complet special pentru cel mai important eveniment al anului în comună. Parcarea este deja arhiplină şi mulţi parchează pe străduţele lăturalnice. Rând pe rând, îşi fac apariţia şi conducătorii fotbalului românesc. Ionuţ Lupescu a fost punctual. Victor Piţurcă şi Pompiliu Popescu au fost ghidaţi prin telefon pentru a ajunge la cocheta arenă, în timp ce Mircea Sandu, însoţit de câţiva apropiaţi, a ajuns la scurt timp după startul meciului. Pentru că nu a mai găsit loc de parcare lângă stadion, Dinu Gheorghe a venit pe jos pentru a-i urmări pe Brănescu şi Stanciu, jucătorii ochiţi de Rapid.

În tribune, forfotă mare. Nu mai ai loc să arunci un ac. Doar câteva scaune au mai rămas libere, însă sunt şi ele ocupate pe rând, după ce unii dintre cei rămaşi pe dinafară au fost ajutaţi cei care luaseră tichetele cu duiumul. Alţii, fără noroc, încearcă fără succes să intre la meci. “Nu se poate”, vine mesajul stewarzilor. “Dar am nepotul acolo”, încearcă omul să-i înduplece.

Fortounis nu a fost cu noi

Cei peste 2.500 de suporteri îşi fac datoria încă din primul minut. La fiecare ocazie de poartă, bat cu picioarele în podeaua de fier a tribunelor pentru a obţine un zgomot asurzitor însoţit de celebra încurajare “România! România”. Joc pe contre, ambele echipe caută să marcheze, însă la fel ca în meciul cu Cehia, victoria a fost a adversarilor, unicul marcator având şi nume predestinat. Fortounis l-a învins pe Brănescu în minutul 37 după o greşeală colectivă a defensivei tricolore.

Artificii şi fum de grătar

Probabil, singurii locuitori ai Berceniului care nu au fost la meci erau undeva la o nuntă în cealaltă parte a comunei. La scurt timp după gol, cerul a fost inundat de luminile artificiilor, spectatorii părând mai interesaţi de jocul de lumini decât de al elevilor lui Burchel, mult mai puţin spectaculos. Şi în partea a doua atenţia le-a fost distrasă, aceştia adulmecând mirosul de grătar adus de fumul venit din apropierea stadionului. Pestriţa tribună a încercat să-i scoată din joc pe grei cu diverse apelative, numai că elenii nu şi-au pierdut concentrarea şi s-au impus la limită. Cum tactica nu a dat roade, o parte dintre spectatori au început să părăsească stadionul încă din minutul 70, speriaţi şi de stropii veniţi din înaltul cerului. Şi semnul că România este ca şi eliminată de la EURO U-19, turneu pe care l-am câştigat în 1962, dar cu o echipă a cărei medie de vârstă era de peste 20 de ani.

DETALII ÎN EDIŢIA ON-LINE A COTIDIANULUI PUTEREA

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii