AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Pakistanezii şi arabii, învăţaţi de Antonela Obreja cum se organizează galele de box

iulie 25th, 2011

Antonela Maria Obreja, fosta soţie a preşedintelui FR Box, Rudel Obreja, lucrează de aproape un an la un proiect pentru organizarea galelor de box în Orientul Mijlociu. Într-o lume a bărbaţilor, una dintre cele două femei-promotor din Europa va sparge barierele, urmând să organizeze spre sfârşitul lui 2011 o gală cu bugete de milioane de dolari la Dubai şi Islamabad pentru promovarea ţărilor respective. Lista continuă cu Yemen şi Qatar.

Stabilită în Spania, la Valencia, Antonela a intrat în lumea boxului european cu mai multe gale în peninsula Iberică. Alături de o echipă formată aproape exclusiv din români, promotorul a lansat un proiect îndrăzneţ. Gale de box în Orientul Mijlociu, o zonă virgină din acest punct de vedere. Prima oprire a fost Dubai, unul dintre cele mai importante oraşe din Emiratele Arabe Unite. “Asociatul meu din Dubai a luat legătura cu cei de acolo şi s-au declarat foarte interesaţi. Luna trecută am avut o primă întâlnire cu şeicul, iar mai apoi cu preşedintele Federaţiei de Box. Am pus la punct proiectul, iar în septembrie ne vom întâlni din nou pentru a stabili ultimele detalii,a spus Antonela Obreja, pentru „Puterea“, despre gala care ar urma să se desfăşoarea în jurul datei de 25 decembrie. Între timp, a fost stabilit un contact şi cu oficialii pakistanezi, care au făcut deja primul pas. Asociatul meu e pakistanez, aşa că mi-a intermediat o întâlnire cu ambasadorul Pakistanului la Abu Dhabi, Jamil Ahmed Khan. Lui i s-a părut o idee foarte bună şi mi-au transmis că nu vor fi probleme cu banii. Vor să elimine puţin din îndoiala asta cu turismul şi au un buget foarte mare la dispoziţie. De asta vor şi foarte mulţi străini în gală pentru ca ţara lor să fie mediatizată,a explicat promotorul, care a devenit reprezentantul oficial al WBC (World Boxing Council) în Orientul Mijlociu. Versiunea WBC este cea mai importantă în boxul mondial profesionist în momentul de faţă. Cu un buget de 3 milioane de dolari, gala de la Islamabad este programată pentru luna ianuarie a anului viitor şi are ca scop promovarea turistică a Pakistanului.

 

Minimum doi pugilişti români în gală

În Pakistan pentru a preveni orice problemă, toţi sportivii vor fi păziţi non-stop de autorităţi. Primele două nume confirmate pentru gală sunt chiar ale unor pugilişti români. Iulian Ilie, fostul deţinător al centurii IBF International la cruiser, şi Floarea Lihet, aceasta urmând să se lupte chiar pentru titlul mondial WBC la categoria cocoş. De asemenea, în program ar putea apărea şi Cristian Ciocan, cunoscut în prezent ca Christian Hammer. Acesta s-ar putea lupta cu americanul James Toney, fost campion mondial la cinci categorii diferite de greutate, care şi-a dat la rândul său acceptul pentru a boxa în Pakistan.Capul de afiş va fi meciul suedezei Frida Wallberg, actuală campioană mondială WBC, cu o sportivă nedesemnată încă. Frida este antrenată în prezent chiar de un român stabilit în Suedia, Wally Munteanu, care va fi şi match-makerul galei. Din stafful pentru Islamabad va mai face parte şi un alt român, Adrian Niculae, antrenor în Spania. “Data nu a fost încă stabilită, pentru că nu vrem să se suprapună cu vreo sărbătoare religioasă,a precizat Antonela Maria Obreja. Pe listă se mai află Qatar şi Yemen, negocierile urmând să debuteze imediat după încheierea galelor din Pakistan şi Emirate.

Comments

One Coment

RSS
  • Iulian B. says on: octombrie 24, 2011 at 09:40

     

    Felicitări pentru tot ceiace faceți pentru nobila arta !!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii