AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

1. Becali 2. Becali 3. Becali 4. alţii

octombrie 9th, 2011

A avut vreodată cineva curiozitatea să afle cam câte ştiri au publicat cele două cotidiene de sport, Prosport şi Gazeta Sporturilor, în ediţiile lor on-line despre echipe sau diverse personaje? Dacă nu, să ştiţi că am reuşit eu să fac treaba asta. Iar rezultatele sunt aşteptate de unii, surprinzătoare şi dezamăgitoare pentru alţii.

 

De departe, cel mai publicat nume în istoria celor două site-uri, care datează de la începutul anului 2008, adică de trei ani şi jumătate, este Becali. Gigi, Victor şi Ioan au adunat împreună nu mai puţin de 12.390 de ştiri pe ProSport, ceea ce înseamnă o medie de aproape 9 ştiri zilnic despre familia Becali. Steaua, spre exemplu, are generate 21.063 de rezultate, însă trebuie să precizez că nu reprezintă doar echipa de fotbal, ci şi celelalte secţii.

Confraţii de la Gazeta Sporturilor, cel mai bun cotidian sportiv, păstrează trendul. De la 1 ianuarie 2008 şi până în prezent, despre Becali, indiferent care dintre ei, s-a scris de 16.550 de ori, adică de mai bine de 10 ori pe zi, ceea ce îl face invidios şi pe Băsescu. Din 2004 până încoace, pe site-ul hotnews.ro, numele preşedintelui a apărut de 21.421 de ori.

Deşi sunt la rândul lor avizi după reclamă, restul patronilor au fost nevoiţi să aştepte la coadă după patronul Stelei. Adrian Mititelu a apărut de 4.000 de ori pe Prosport şi de aproape 3.700 pe gsp.ro. Cu vreo 1.000 mai mult decât campioana României din 2009, Unirea Urziceni, si cu 3.000 sub actuala campioană Oțelul Galați. Finul lui Gigi Becali, Cristi Borcea, are și el 5.100 de știri dedicate pe gsp.ro, deși el nici acum nu a apucat să joace în Liga Campionilor.

În ciuda zgârceniei recunoscute, lui Copos pare că îi prieşte gsp, acolo unde au fost publicate 4.904 ştiri despre el, în vreme ce Prosport este în urmă, având un total de 3.276.

Dintre antrenori, doar familia Lucescu s-ar putea compara în momentul ăsta cu şefii cluburilor. De 7.812 ori a apărut în Prosport şi 7.865 în Gazeta Sporturilor via gsp.ro. Cel mai de succes fotbalist român din ultimul deceniu, Cristi Chivu a beneficiat de 2.457 ştiri pe site-ul MediaPro şi de aproape 4.000 de ori a fost evocat de site-ul Intact. Mutu are peste 6.000 pe ambele site-uri, fiind de departe fotbalistul cu cele mai multe prezenţe pe site-urile de sport.

Dumitru Dragomir a apărut şi de el de aproape 5.000 de ori în Prosport, în vreme ce Gazeta nu a considerat că merită decât 3.904 ştiri. Aproximativ cât cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi.

Restul sporturilor contează aproape deloc pentru media de sport. De exemplu, cea mai bună echipă românească în ultimii 5 ani, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a generat doar 1.497 ştiri pentru Prosport şi alte 1.775 pentru gsp.ro. În schimb, campionul la box, Lucian Bute, are adunate 572 de ştiri pe primul site şi 816 pe cel de-al doilea, în vreme ce „rivalul său mediatic”, Leonard Doroftei, are de 4 ori mai puţine ştiri. Însă trebuie menţionat că nu toate sunt despre performanţele lor în ring. Strict despre ştirile din întreg boxul mondial, numărul rezultatelor este undeva la 1.000.

* NOTĂ: Rezultatele obţinute după căutarea (search) pe site-urile celor două publicaţii.

Comments

6 Comments

RSS
 • Canguru' says on: octombrie 9, 2011 at 21:20

   

  Trist… Măcar de nu s-ar citi ştirile respective. Eu, unul, doar când văd Becali trec mai departe

 • AlinHuiu.ro says on: octombrie 9, 2011 at 21:47

   

  Da, acolo e problema. Toti spun ca s-au saturat, dar tot stirile alea sunt cele mai citite.

 • heracliticul 2011 says on: octombrie 9, 2011 at 22:43

   

  Sper ca nu esti foarte interesat de momentul in care confratii tai il vor lasa din brate spre a-l prelua tu…Te rog fama sa inteleg ,demonstreaza-mi ,argumenteaza=mi care sunt cititorii fideli ai stirilor despre aceasta familie ce sugereaza spiritul gregar al decadentei eticii si moralei sociale !?

  • AlinHuiu.ro says on: octombrie 9, 2011 at 22:45

    

   Oamenii care au creierul spalat sunt foarte usor de atras in partea de jos…cu asta cred am spus totul.

 • novice says on: octombrie 10, 2011 at 00:04

   

  Am citit acum cateva zile un articol a lui Cristi Geambasu in care spunea despre faptul ca Angelo Niculescu a implinit 90 ani dar cum asta nu ar interesa pe nimeni, mai degraba scrie ceva despre Borcea si convorbirile lui cu Gigi Becali…Macar daca eram tara de fotbalisti si chiar ne interesa fotbalul, dar nici asa, ne intereseaza mizeria doar care il cuprinde si care il roade din interior…De alte sporturi sa nu mai vorbim ca si mediatizare ,nu se publica in 2 ani despre sporturile olimpice cat se publica intr-o saptamana despre ”mondenitatea fotbalisitca”…

  • AlinHuiu.ro says on: octombrie 10, 2011 at 09:00

    

   @ Novice, e mult mai usor sa preiei o declaratie decat sa ai un material propriu. Pentru un material cu Angelo Niculescu, iti trebuie ceva documentare, pe cand la astfel de scandaluri, pur si simplu scrii ce au spus personajele respective. Somplu. Exact, cam asta ar fi cifra exacta…un an sporturi olimpice = o saptamana fotbal mioritic.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii