AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Campionatul European al Asiei

octombrie 12th, 2011

Echipa feminină de tenis de masă a dat iar de Olanda în finala Campionatului European, de data asta în Polonia. La fel ca şi anul trecut, tricolorele nu au rezistat în faţa unui tăvălug conglomerat, care nicidecum nu are legătură cu Olanda. Lie Jie, Lie Jiao şi Elena Timina nu cred că au avut ocazia în copilărie să cultive lalelele, aşa că pentru mine personal nu reprizintă decât o victorie în faţa unor idei care nu îşi au locul.

Aşa cum spuneam şi în urmă cu ceva timp, Olanda este o ţară care până în 2007 nu reprezenta absolut nimic în tenisul de masă internaţional. Din 2008 a cucerit de fiecare dată titlul european. Cum s-a putut metamorfoza o echipă modestă ca Olanda într-una care să domine acest sport? Foarte simplu, însă de neînţeles pentru unul ca mine ţinând cont că se doreşte a fi o competiţie între naţionale, nu echipe de club.

Două chinezoaice şi o rusoaică, toate de top mondial, alături de un antrenor tot din ţara lui Confucius, au primit cetăţenie olandeză şi au devenit membri ai echipei naţionale. Doar aşa puteau să ne bată la un Campionat European unde România a avut marele merit de a nu fi avut în echipă chinezoaice, despre care se spune că se nasc cu paleta în mână.

Olanda nu trebuie acuzată, pentru că nu e singura ţară care a naturalizat chinezii pentru a participa la competiţiile internaţionale. Probabil aţi auzit de saxona Jiaduo Wu (Germania), austriaca Jia Liu sau spaniolele Yanfei Shen şi Fang Zhu. Nici Italia, Polonia, Luxemburg sau Portugalia nu au făcut nici ele excepţie şi s-au prezentat la Ostrava cu numeroase asiatice în lot. Situaţia e similară şi la competiţia dedicată bărbaţilor.

Atunci care mai e logica unei astfel de competiţii din moment ce în echipe sunt mai mulţi chinezi decât jucători autohtoni. Practic, duelul unor ţări a devenit doar o luptă oarbă pentru medalii, fără pic de onoare. Medaliile obţinute de România pot fi considerate de aur, pentru că am fost printre puţinele naţionale care şi-a apărat blazonul şi tradiţiile.

Comments

4 Comments

RSS
 • damaris says on: octombrie 12, 2011 at 20:13

   

  nu e corect …sa zicem ca sunt de acord cu naturalizarea dar limitata..adica 1 juc pe echipa maxim nu 3!

  • AlinHuiu.ro says on: octombrie 12, 2011 at 20:15

    

   Corect. Olanda ar trebui sa se numeasca Chinrusia…cu exceptia unei jucatoare, si aia rezerva, nimeni nu e olandez din staff.

 • ZeTman says on: octombrie 13, 2011 at 14:05

   

  eu nu’s deacord cu aceasta procedura….china ar naturaliza pe careva?…niciodata

  • AlinHuiu.ro says on: octombrie 13, 2011 at 16:41

    

   Chinezii sunt doar 1,5 miliarde. De vreo 3 ori populatia Europei.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii