AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

EXCLUSIV: FR Box a câştigat procesul cu AIBA la TAS

noiembrie 8th, 2011

Surse neoficiale apropiate TAS: Federaţia Română de Box a fost anunţată în urmă cu câteva momente de faptul că a câştigat procesul cu Asociaţia Internaţională de Box Amator legat de suspendarea forului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În urmă cu câteva momente ar fi sosit şi motivarea, care are aproximativ 50 de pagini. Informatia mi-a fost confirmată, în exclusivitate, de presedintele FR Box, Rudel Obreja.

În decembrie, la TAS, se va lua o decizie şi în al doilea proces, legat de dezafiliere.  În mod normal, FR Box ar urma să câştige şi acolo deoarece speţele sunt strâns legate. Ce înseamnă anularea hotărârilor AIBA? România poate găzdui din nou competiţii internaţionale, iar pugiliştii tricolori nu vor mai avea probleme cu înscrierea la Europene sau Mondiale, aşa cum s-a întâmplat până acum când participarea lor a fost incertă până în ultimul moment.

UPDATE 18:20 –  Rudel Obreja a anunţat pe profilul său personal de facebook  decizia luată de TAS. Cel mai probabil va susţine o conferinţă de presă pe 11 noiembrie, atunci când va reveni în ţară alături de Lucian Bute.

UPDATE 18:30 – FR Box aconfirmat şi informaţia printr-un comunicat:

„Federatia Romana de Box, asistata de avocatul spaniol Josep Vandellos, a castigat procesul impotriva AIBA.
TAS a decis astfel: 1 Apelul formulat de FR Box impotriva deciziei AIBA, din 13 aprilie 2011, este admis.
2. Decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA,  din 8 martie 2011, este declarat ca neavand baza legala nici in Statutul AIBA si nici in Codul de diciplina AIBA.
3. Decizia Comitetului Executiv AIBA, din 13 aprilie 2011, si decizia Comisiei de disciplina AIBA, din 25 martie 2011, asa cum face referire decizia Comitetului Executiv AIBA, sunt anulate”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii