AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Comparaţii

noiembrie 12th, 2011

Pentru că ai noştri nu pierd niciun prilej pentru a contesta fiecare victorie obţinută de Lucian Bute, dar nici nu îmi doresc să intru în coteţ, aş vrea să pun pe tapet numai câteva comparaţii. Bute vs Kessler, Ward, Froch, Stieglitz.  Nu vreau să discut despre tehnică, viteză, inteligenţa din ring. Aş complica lucrurile. Ci pur şi simplu despre rezultatele obţinute de Lucian în faţa unor adversari pe care i-au întâlnit şi ceilalţi.

VS MIKEL KESSLER
Dincolo de faptul că a refuzat să boxeze cu Lucian motivând că bursa „este prea mică”, trebuie spus că danezul s-a întâlnit în urmă cu patru ani cu mexicanul Librado Andrade. Era momentul său de glorie, având centurile WBC şi WBA. Victorie la puncte, 120-108 toţi cei trei arbitri. La un an distanţă, Lucian, proaspăt campion mondial, câştiga la decizie în faţa mexicanului după acel meci cu cântec. În 2009, într-o revanşă, KO-ul primit de la român l-a făcut pe mexican să afirme că „Bute este cel mai bun supermijlociu din lume”.

VS CARL FROCH
4 iunie 2011 – semifinala SuperSix – după 12 runde, judecătorii decid 114-114, 116-112, 117-111 pentru Carl Froch. Oponentul britanicului cu gura mare a fost Glen Johnson, „pensionarul” care în faţa lui Bute nu a câştigat nicio repriză. În apărarea lui Lucian a sărit şi victima din primăvara, Brian Magee, făcut KO în repriza a 10-a. „Bute este peste Froch, o ştiu sigur”, avea să afirme nord-irlandezul, care a pierdut şi la Froch, printr-un KO în runda cu numărul 11. Iar asta trebui menţionat că la acel moment, pe buletinele de scor apărea 94-95, 95-96, 92-27.

VS ANDRE WARD
Alături de Lucian, americanul este singurul din topul de la supermijlocie care n-a cunoscut gustul eşecului. Cunoştinţele celor doi se numesc Sakio Bika şi Edison Miranda. Primul a fost învins la puncte de ambii, în vreme ce „Pantera” din Columbia a fost făcută KO de Bute în repriza a 3-a. Ward s-a impus la decizie 119-109. 116-112, 119-109.

VS ROBERT STIEGLITZ
Este actualul campion WBO, un german fără prea multă culoare. Singurele sale două înfrângeri din carieră au venit în faţa unor adversari pe care Lucian Bute i-a spulberat. Alejandro Berrio şi Librado Andrade, de fiecare dată prin KO

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii