AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Premiul din umbră – Irina Begu – Newcomer Of The Year din partea WTA

noiembrie 15th, 2011

Ocupaţi cu reportaje foarte importante gen “petrică dă-i pe gesepeu” sau deja celebrele declaraţii războinice de la teveu, băieţii de la ziarele de sport din România au uitat ce înseamnă performanţa sau poate nu au nici cea mai vagă idee că se poate şi la noi. Dacă după cele mai bine de cinci ore de aşteptare, niciun ziar de sport nu a avut iniţiativa de a publica ştirea, am onoarea să anunţ un premiu foarte important obţinut de una dintre tenismnele noastre.

WTA, adică FIFA a fotbalului pe înţelesul jurnaliştilor de fotbal, a anunţat în seara asta că o oarecare Irina-Camelia Begu a fost desemnată de media specializată în tenis drept “Newcomer Of The Year”, ceea ce se poate traduce simplu drept senzaţia anului 2011, şi este plasată pe prima pagină a site-ului WTA (World Tennis Asociation).

Singura conaţională care a mai obţinut un astfel de premiu a fost Irina Spârlea în anul 1994, iar cu 16 ani mai devreme Virginia Ruzici era răsplătită cu titlul de “The Most Improve Player”.

Begu (21 de ani), pe care am avut onoarea să o văd la Bucureşti la BCR Open Ladies, turneu pe care l-a şi câştigat, a avut un an fabulos, urcând aproape 200 de locuri în clasamentul WTA. Două finale de turneu WTA şi alte trei ITF şi-a trecut în cont bucureşteanca, aflată în momentul de faţă pe locul 40 mondial.

Printre publicaţiile care în ultima oră au menţionat reuşita Irinei se numără: BBC, AFP, Washington Post, Fox News, Sportinglife, USA Today etc.

foto: wikipedia

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii