AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Ultimele veşti din box (II)

noiembrie 28th, 2011

Jo Jo Dan a fost operat cu succes ieri la Trabzon, dar nu va reveni în ring mai devreme de primăvara anului viitor. O surpriză aseară, când a primit vizita turcului Selcuk Aydin. Tot ieri, din întâmplare, am intrat în vorbă cu unul dintre arbitrii-judecători de la primul meci (n.r. iunie 2010), care a recunoscut, pe ocolite, că decizia sa, 114-113 pentru Selcuk, a fost una eronată.

A devenit oficial! Aşa cum prognozam încă de acum o lună, Victor Puiu se va bate pentru centura WBC International la welter cu Antonin Decarie, canadianul care fuge de el de câţiva ani încoace. Meciul va avea loc pe 17 decembrie la Pepsi Colliseum din Quebec City.

Consăteanul lui Bute, Cristian Ciocan alias Christian Hammer, a obţinut al 9-lea succes din carieră la profesionişti printr-un KO la cehul Pavol Polakovic într-o gală care a avut loc în Germania, ţara sa de adopţie. Tot în Germania, la Nurnberg, băimăreanul Florin Cardoş (23 de ani) l-a făcut KO pe Bulut Ozkan la categoria mijlocie. Este a 7-a victorie din tot atâtea posibile pentru român.

În februarie, la Bucureşti, Rudel Obreja va organiza o gală în care main-event va fi meciul lui Viorel Simion pentru apărarea centurii WBC International la pană. În gală va mai boxa şi Bogdan Dinu. Iniţial, meciurile trebuiau să aibă loc luna trecută, dar totul a fost contramandat din cauza problemelor acestuia de la TAS.

Iulian “Giulian” Ilie trage tare la antrenamente, momentan la Ploieşti, după ce până de curând s-a pregătit în Polonia. Sunt discuţii pentru ca Iulian Cobra să îşi apere centura IBF Intercontinental în Germania, la începutul anului viitor.

Greul Constantin Bejenaru va lupta pe 16 decembrie în marea finală Biggers Better de la Varazdin (Croaţia). Bejenaru, câştigător al piramidei din Lituania, se va bate în piramida finală alături de alţi şapte sportivi din tot atâtea ţări. Pentru a deveni marele campion, sportivul adoptat de Bacău este nevoit să câştige toate cele trei meciuri.

Pe 2 decembrie, în Germania, Robert Cristea (29 de ani) – 4 victorii, 22 de înfrângeri – are meci cu Robert Tlatlik – 5 victorii , 0 înfrângeri. O zi mai târziu, Floarea Lihet, tot în Germania, se bate pentru titlul mondial Global Boxing Union cu Jessica Balogun.

Ionuţ Trandafir Ilie, fost campion al României la profesionişti, a pierdut meciul cu Patrick Bogere din cadrul galei Rumble of the Kings (Suedia). Interesant e că suedezul de origine ugandeză este antrenat de românul Wally Munteanu, stabilit acolo încă de acum mai bine de două decenii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii