AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

INTERVIU – Catalin Morosanu asa cum nu il stiati

martie 25th, 2012

Atunci când nu muşcă din păpuşi cu chipul adversarului şi nu îi intimidează pe oponenţi cu o privire fioroasă, Cătălin Moroşanu este un pacifist convins. Şi-a dovedit şi calităţile de artist acum doi ani, când a câştigat „Dansez pentru tine”. Timpul liber şi-l petrece cu iubita sa, alături de care e de 10 ani, dar pe care nu a avut curajul să o ceară de nevastă.

De ce ţi se spune „Moartea din Carpaţi”?

Porecla asta mi-a dat-o Radu Pietreanu de la „Vacanţa Mare”. El e un mare iubitor al sporturilor de contact. A fost mereu alături de noi. La început m-am supărat, că nu îmi plăcea, dar cu timpul m-am obişnuit, iar acum pot spune că sunt chiar mândru fiindcă reprezintă ceva din România.

 

Cum ai ajuns în Local Kombat şi ce făcuseşi până atunci?

Eu am avut vreo şase ani de rugby, dar m-am lăsat. Făcusem oleacă de burtă şi am zis să merg la K-1 să mai dau jos din ea. I-am bătut pe unii în sală şi antrenorul Mihai Constantin m-a plăcut. El m-a învăţat cum să îmi pun mănuşile, nici nu ştiam. Apoi am mers la o gală în Constanţa şi am bătut doi bodyguarzi de-ai lui Mazăre. Aşa am ajuns la Eduard Irimia. Din câte ştiu, pe 30 martie, la Târgu-Jiu, va avea loc o gală de preselecţie similară cu cea la care am fost eu.

 

Ce ai fi fost acum dacă nu ajungeai luptător?

Aş fi studiat dreptul şi ajungeam poliţist. Îţi dădeam ţie amenzi şi mă înjurai. Mă gândisem chiar să plec la muncă în străinătate, în Anglia sau Germania. Dar aşa a fost destinul dat de Dumnezeu pentru mine. El mi-a arătat calea.

 

Când te-ai simţit cu adevărat apreciat ca sportiv? Îţi aduci aminte când ai semnat primul autograf?

Pentru mine, o cupă sau o medalie, chiar dacă nu valorează mulţi bani, înseamnă foarte mult. E un moment de mândrie de nedescris. Acum pot spune că am devenit un sportiv cunoscut. Iar despre autograf, cum să nu-mi aduc aminte? Se întâmpla la o gală la Iaşi. Nu prea mă ştia nimeni, nu apărusem la televizor. După ce i-am dat knock-out unui adversar, a venit un tip la mine să îi dau autograf. Mi-a fost şi ruşine. Nici nu ştiam ce să fac, aşa că i-am scris Cătălin Moroşanu cu majuscule. După vreo doi ani, a venit tot el la mine şi mi-a adus aminte. A fost un moment unic pentru cariera mea.

 

Cât de des te recunoaşte lumea pe stradă?

Să fiu sincer, întotdeauna sunt recunoscut. Pot să-mi pun şapcă pe cap, ochelari de soare, nu scap. Am o faţă inconfundabilă. Nu mă pot ascunde. Sunt deosebit chiar dacă sunt mai urât eu. Păi, să-ţi povestesc. În Bosnia, acum doi ani, venea lumea să facă poze cu mine în oraş, deşi eu eram pentru prima oară acolo. Totul mi-a fost dat de la Dumnezeu, creat cu un scop.

 

Cum s-a schimbat viaţa ta în toţi aceşti ani?

Să ştii că am deschis ochii în perioada asta. Am văzut toată lumea şi am cunoscut fel şi fel de oameni, de la cocalari şi până la miliardari. Am căpătat foarte multă experienţă, sunt mult mai inteligent în decizii. M-am schimbat mult. Până să intru în Local Kombat, nu ieşisem din ţară, însă am primit o şansă mare, de care mă bucur că am profitat.

 

Cum a fost în străinătate?

Prima oară am mers în Ungaria. Să ştii că am vizitat ceva, dar cel mai mult m-a impresionat Coreea de Sud. E o ţară deosebită, unde aş vrea să mă întorc în orice moment. Dacă fac o comparaţie cu ce este acolo, suntem doar o fărâmă. Cam ăsta e nivelul, fără să vreau să fiu răutăcios. Avem multe de învăţat. În zona aceea a Asiei m-aş regăsi ca mentalitate. Sunt oameni speciali. Îţi pot spune că am rămas profund impresionat, iar dacă tu vei ajunge acolo, ţi se va întâmpla la fel. M-a cucerit din prima.

 

Prietenii?

Unii au devenit invidioşi în perioada asta, alţii au fost alături de mine. Am prieteni din copilărie. Multora le-am botezat copiii. Îi ajut cum pot. Mergem împreună la cafea, la discotecă, la film, la karaoke. Să ştii că eu nu cânt, dacă voiai să mă întrebi asta.

 

Cum ţi-ai descrie viaţa personală?

Sunt un om normal. La fel ca şi ţie, îmi place să petrec timpul alături de familie. Îmi place viaţa, e normal, dar mă bucur că sunt în Iaşi şi nu în tumultuosul Bucureşti. Dacă eram şi eu în Capitală, poate viaţa mea s-ar fi schimbat, dar aşa sunt liniştit. Sunt alături de părinţii mei, de iubita mea, de copilul meu. Mă simt foarte bine. Succesul nu mi-a luat minţile. Acum 10 ani, mâncam biscuiţi cumpăraţi împreună cu iubita mea, e normal să împărţim şi acum tot ce am.

 

Spuneai, la un moment dat, că vrei să intri în politică. Te mai tentează?

A fost o idee, dar să-ţi povestesc ce mi s-a întâmplat. Am fost la o şedinţă şi m-am crucit ce s-a întâmplat. Pe oamenii ăia nu îi interesează că e sărăcie, că a scăzut natalitatea, că nu sunt locuri de muncă. Ei vor doar funcţii. Unde să meargă ăla, unde să facă ăla. Atât şi nimic mai mult. Eu, dacă intru, vreau să fac ceva pentru ţara asta. Să rămână ceva în urma mea, că doar nu merg cu banii pe lumea cealaltă. Suntem noua generaţie şi trebuie să schimbăm ceva.

 

Am înţeles că eşti student la drept…

Da, sunt în ultimul an, iar la toamnă vreau să dau la Master. Nu mă interesează să profesez. Termin şi eu o facultate, să nu zică lumea că sunt prost. Vreau ca mama mea, care a investit atât în mine, să fie fericită că am terminat o şcoală. Să fie mândră că are doi copii care sunt realizaţi în viaţă. Aşa vreau să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine.

 

Apar tot mai des cazuri de luptători condamnaţi pentru agresiune. Te-ai bătut vreodată pe stradă?

De când sunt luptător, nu. Lumea mă iubeşte, nu ajung eu să mă bat şi nici nu sunt vreun mare şmecher. Prefer să mă dau la o parte dacă mă calcă cineva. Dar îţi zic că sunt mai figurante femeile decât bărbaţii. Eram odată la un concert al lui Grigore Leşe, iar o femeie tot vorbea în spate. Am rugat-o să tacă, dar îmi zicea că ea a plătit bilet şi face ce vrea. Tot ea se dădea la mine. N-am văzut aşa ceva! Îţi dai seama? Tot ea era supărată şi mă certa. N-am probleme cu violenţa. Bătăile trebuie să aibă loc în ring, nu în altă parte.

 

Hai să trecem şi la viaţa profesională. În februarie, ai câştigat piramida SuperKombat de la Podgorica. Mi s-a părut mie sau a fost cea mai fericită zi din carieră?

Să ştii că da. A fost un moment unic, pe care îl trăiesc şi acum. Cea mai fericită zi de când m-am apucat de sportul ăsta. Parcă nu mi-aş mai dori alt meci, numai să pot savura în continuare momentul. Mai vreau un pic de pauză. Vreau să fiu cât mai bine pregătit pentru finală.

 

Vei fi primul român în SuperKombat Final 8. Te gândeşti deja la marea finală?

E un da mare! De asta am următorul meci doar în iunie. Vreau să fiu pregătit cât mai bine pentru finala din octombrie, atunci când o victorie m-ar duce în marea finală. Îmi doresc din tot sufletul să câştig. Eu sunt naţionalist din fire, aşa că mă gândesc că un succes al meu va face o imagine bună şi României. Aşa că sper să fiţi alături de mine la următoarele meciuri.

 

CĂTĂLIN MOROŞANU

Data naşterii:30 iunie 1984 (Cotnari)

Antrenor:Mihai Constantin

Club:Scorpions Cotnari Iaşi

Palmares:31 victorii (19 KO), 5 înfrângeri

Carieră:

·        Campion WKN Intercontinental (2008, Ploieşti)

·        Câştigător SuperKombat World Grand Prix I (2012, Podgorica)

·        Are 9 victorii consecutive în K-1

·        I-a învins, printre alţii, pe Freddy Kemayo, Mighty Mo, Stefan Leko sau Braddock Silva

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii