AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Paul Marin, luptatorul de MMA care a facut destinul KO

februarie 3rd, 2013

Pe când avea numai 10 ani, Paul şi-a văzut tatăl murind, iar împreună cu ceilalţi patru fraţi a fost nevoit să se mute la Ploieşti, acolo unde mama sa avea mai multe rude, însă la scurt timp viaţa s-a complicat. „Mama nu putea să facă faţă ritmului de muncă pentru a putea hrăni 6 guri, aşa că ne-a dat la casa de copii“, e povestea cutremurătoare a lui Paul Marin, considerat cel mai bun sportiv român de MMA la categoria 61 de kilograme.

La câteva luni după ce au dat viaţa din cartierul Pantelimon pe cea din Ploieşti, Paul şi alţi doi fraţi s-au trezit în orfelinat. Au ajuns la Centrul „9 mai” din Buşteni, acolo unde erau alţi aproape 700 de copii abandonaţi de familii. „A fost o imagine îngrozitoare. Luni întregi doar am plâns, îmi era enorm de greu să mă adaptez”, îşi povesteşte Paul coşmarul. Salvarea a venit chiar de la un coleg din centrul de plasament. Era practicant de lupte greco-romane. „Într-o zi, antrenorul Mirel Stănculescu m-a chemat la un antrenament. Eram foarte firav, însă mi-a plăcut de la început acest sport. În 1996 deja câştigasem titlul de campion naţional”, îşi continuă povestea actualul luptător de MMA, care are în palmares zeci de trofee la competiţiile de greco-romane.

Cupele însă nu i-au adus şi banii pentru a-şi asigura o viaţă decentă. După vârsta majoratului, Paul a fost nevoit să părăsească orfelinatul care îi devenise casă. În 2006, în lipsa unui loc de muncă în ţară, tânărul a emigrat în Spania, unde s-a angajat în construcţii.

Ziua pe şantier, seara în sală

„Trebuia să supravieţuiesc. Am locuit în Barcelona o perioadă, munceam de dimineaţă şi până seara. Un coleg de pe şantier ştia că am făcut greco-romane înainte şi mi-a spus că ştie o sală de lupte aproape de noi. Am reînceput antrenamentele, dar nu am mai putut rămâne în oraş şi m-am mutat într-un orăşel. Lucram la o fabrică de clor şi substanţe pentru piscină.”

Mutarea s-a dovedit inspirată, deoarece la o sală de forţă din Palau de Plegamans a cunoscut un antrenor de MMA (Arte Marţiale Mixte), cel care îi stă şi azi în colţ la meciurile sale internaţionale. „Am avut însă un ghinion teribil. După numai câteva luni, am suferit un accident, mi-am rupt mâna, aşa că nu am mai putut face muncă fizică şi a trebuit să mă întorc în România. Am stat până în 2010, m-am descurcat cum am putut în ţară, iar apoi am revenit în Spania şi m-am apucat serios de MMA la Palau Team”, afirmă cel care poartă tricolorul pe umeri după fiecare victorie. O perioadă a locuit la Ploieşti, lucrând pentru soţii Botez, care i-au devenit ca şi nişte părinţi.  „Mi-au dat o casă, am avut unde să stau, unde să mănânc, am muncit. Mi-au fost ca o familie, le sunt recunoscător pe viaţă”, mai spune Paul, care a renunţat la o viaţă decentă pentru a-şi îndeplini visul de a deveni luptător profesionist.

Luptător şi antrenor

„Sportul m-a salvat. Alţi tineri care ajung la orfelinate nu reuşesc să îşi mai creeze un drum în viaţă. Pe mine m-a ajutat enorm că am practicat un sport, am devenit mult mai disciplinat. Acum, în Spania, pe lângă meciurile ca luptător profesionist, susţin şi antrenamente în calitate de antrenor pentru cei mici”, e sincer sportivul care are în palmares 5 victorii şi un eşec în MMA, acesta din urmă după o decizie controversată.

Meci cu un veteran din Cage Rage

Pe 23 februarie, în Scoţia, la Glasgow, românul îl va înfrunta pe favoritul local Paul McVeigh într-un meci în limitele categoriei 58 de kilograme, iar în cazul unei victorii va deveni unul dintre pretendenţii la titlul european în MMA. „Visul meu este să ajung să lupt în Japonia. Vreau să reprezint cu mândrie şi onoare România oriunde aş lupta”, adaugă Paul Marin, omul care se poate lăuda că a câştigat înainte de limită lupta cu destinul, care se anunţa unul gri.

Comments

12 Comments

RSS
 • Maria says on: februarie 3, 2013 at 21:40

   

  Sa fii tare! Numai cei tari supravietuiesc! Te felicit si mult succes !

 • Jesus Arjona says on: februarie 4, 2013 at 01:43

   

  Hola,
  Soy el Entrenador de Paul, me ha gustado mucho este articulo sobre la vida de mi peleador que como habeis visto a tenido una vida muy dura pero siempre ha estado con la cabeza muy alta.
  Estoy Orgulloso de ser el Entrenador y Amigo de Paul Marin.
  Jesus Arjona
  Union MMA Coach

 • Madryt says on: februarie 5, 2013 at 07:43

   

  There is noticeably a lot to realize about this. I assume you made certain nice points in features also.

 • ionut says on: februarie 5, 2013 at 09:40

   

  Bv Paul,ne mandrim cu tine oriune te-ai duce si oricare or sa fie rezultatele!!!!!!!!!!!!!!!!te admir si te respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • toma marius says on: februarie 5, 2013 at 18:50

   

  mah sincer nu ma asteptam niciodata la o asmenea provocare sa-ti spui povestea dar tot ce iti doresc sa fii sanatos si putrnic in accelasi timp sti k imi esti ca un frate ai grija de u si multa bafta

 • crac iunescu stefan alexandru says on: februarie 5, 2013 at 22:09

   

  ce sa spun il cunosc am trait cu el la camin in aceeasi camera de la camin am facut sport impreuna pot sa zic ca mia fost ca un frate mai mare ma mandresc cu el sa fi tare prietene te sustin oriunde ai fi

 • Prioteasa andrei says on: februarie 6, 2013 at 14:07

   

  Mult succes in continuare si sanatate,chiar ma bucur pt tine.multe victorii in in continuare…..te salut

 • Dragulescu Laura says on: februarie 6, 2013 at 15:11

   

  Doamne Paul..au trecut ceva ani de când nu te-am mai vazut…mă bucur enorm pt tine şi mult noroc în continuare.

 • ghinea roxana says on: februarie 6, 2013 at 18:03

   

  FELICITARI MA BUCUR PTR TINE K AI REUSIT IN VIATA

 • toma marius says on: februarie 6, 2013 at 20:22

   

  sa fiti uniti fratiorul meu tu mari madi si elena a voastra sora pai

 • tavyboss2007 says on: februarie 6, 2013 at 20:29

   

  sa fiti uniti fratiorul meu tu mari madi si elena a voastra sora pai

 • Dinu Alexandru says on: noiembrie 24, 2013 at 04:09

   

  Ce inseamna sa reusesti?….. o intrebare fireasca dealtfel…insa punand aceasta intrebare,ma gandesc la trecut,cu siguranta unii dintre voi nu-l cunoasteti,insa Paul I’ll cunoaste!….. sigur ca I’ll cunosc pe Paul Marin….de cand eram copii…aici ma refer la un trecut nu prea placut…..un trecut care ramane trecut….Paul Marin a avut un gram de noroc pe care,cred fara nici o indoiala,ca I’ll cantareste foarte bine……multi dintre noi am putea fi invidiosi…dar sa nu fiti! Este un copil care a muncit de mic,a avut ambitie sa practice un sport de performanta insa cu toate acestea…nu a avut o casa ,un tata o familie instarita…..exista multe motive pentru care cred ca acel gram de noroc peste timp valoreaza mult mai mult!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii