AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii

Povestea fabuloasa a lui Jelani Khalfani, fostul membru al Chippendales, stabilit in Romania

octombrie 20th, 2013

Şi-a petrecut copilăria în Caraibe, a fost şef de promoţie la New York înainte de a renunţa la avocatură pentru a face parte din trupa Chippendales. Bodyguard pentru Puff Daddy, a fost confundat cu unul dintre noii actori ai seriei „Expandables” chiar de Sylvester Stallone. Sunt doar câteva elemente din viaţa fabuloasă a lui Jelani Khalfani, omul care a renunţat la viaţa de huzur din SUA pentru a deveni ardelean.

Jelani KhalfaniPovestea lui Jelani a luat naştere în Insulele Virgine, descoperite acum mai bine de cinci secole de Cristofor Columb. Acum, se poate lăuda că a vizitat mai multe ţări decât marele navigator. „Pot să spun că am vizitat vreo 40 de ţări. Singurele zone din lume în care nu am fost sunt Asia şi Africa. Am avut show-uri din Norvegia şi până în Trinidad-Tobago”, începe Jelani să se destăinuie. Rămas fără mamă pe când avea 4 ani, şi-a petrecut copilăria alături de tatăl său, antrenor de arte marţiale. S-a ataşat de sală, însă nu a avut şansa să facă o carieră în sporturile de contact. „Am vrut să devin boxer, dar nu m-a lăsat tatăl meu, el îmi cumpăra tot felul de instrumente muzicale. Până la urmă am făcut un compromis, mă antrenam la sală, dar făceam şi cursuri de canto şi dans”, dezvăluie americanul în vârstă de 28 de ani cum a pornit cariera sa. Acum 12 ani a lăsat însoritul Charlotte Amalie pentru una dintre cele mai mari aglomeraţii urbane din lume, New York. A plecat ca şef de promoţie şi visa să devină avocat. Povestea avea să se schimbe total.

Gardă de corp pentru P. Diddy

„Aveam nevoie de bani, aşa că în weekend, pentru că eram foarte bine clădit fizic, aveam un loc de muncă part-time ca bodyguard. Am lucrat inclusiv pentru P. Diddy, dar şi pentru alte vedete din SUA. Strângeam bani pentru şcoală, îmi doream să fac Dreptul”, explică Jelani. Într-una dintre seri, drumul său spre avocatură avea să fie deviat. „Ai putea să faci o carieră în body-building. Luna viitoare e un concurs în Colorado, te-aş putea înscrie”, a fost propunerea primită într-una dintre serile în care avea grijă de starurile de pe Coasta de Vest. „Mi-am zis că nu am nimic de pierdut. Am plecat spre Colorado, iar la prima mea participare, am câştigat prima poziţie”, povesteşte omul cu fizic de spartan.

La Chippendales, din curiozitate

chippendalesDeşi îşi începuse cariera în sportul dedicat dezvoltării musculare, Jelani încă dorea să îşi continue studiile, una dintre variante fiind Harvard. Numai că un manager l-a deturnat definitiv. „Aflase că ştiu să dansez şi mi-a propus să intru în Chippendales pentru că au nevoie de un nou membru. «Eu nu mă dezbrac, nu e genul meu», i-am răspuns rapid, însă m-a convins după ce mi-a spus că Chippendales nu înseamnă doar striptease. Ci show. Ok, hai să o fac şi pe asta. La primul eveniment, erau peste 5.000 de fete. A fost o întreagă nebunie”, rememorează la un deceniu distanţă. „Mi-am zis apoi că aş putea să mai amân avocatura (n.r. – râde). Şi aproape 10 ani am făcut parte din Chippendales.” În tot acest timp au avut loc sute de faze memorabile. „Omule, uneori lumea o ia razna. Uneori veneau bărbaţi împreună cu soţiile lor şi îmi ziceau: «Ştii, soţia mea te place. Îţi voi da bani să faci sex cu ea». Nu aş fi putut face aşa ceva, e imoral. Alteori, femeile voiau să îţi bage dolari în fund (n.r. – râde). Cred că aş putea scrie o carte numai cu astfel de poveşti”, adaugă nou-intratul în lumea muzicii.

România i-a căzut cu tronc

Primul turneu în Europa făcut de celebra trupă, cu Jelani printre membri, a ocolit România, însă dansatorii au aterizat în 2010 la Bucureşti pentru un miniturneu prin ţară. „În Vegas aveam un prieten, Alin, care îmi povestea despre România. Auzisem de Dracula, de toate poveştile astea şi mi s-a părut interesant. Şi chiar a fost. Iată-mă aici”, spune Jelani, îmbrăcat într-o ie, port tradiţional readus la modă de fetele de la Iiana, firma care a început inclusiv să exporte produsul. Spectacole cu mii de femei în public, însă jumătatea şi-a descoperit-o chiar în sala de sport. „Se întâmpla să fiu la Cluj, iar obiceiul meu este să merg zilnic la sală. Acolo am întâlnit-o pe Iuliana. Şi ea e gymaholic ca şi mine. Pentru că tot urma o vacanţă pentru mine, am decis să rămân în România pentru câteva luni. Apoi am ţinut permanent legătura, iar în 2011 m-am întors special pentru ea. A rămas însărcinată şi am aflat că vom avea un băieţel. Speram că ne vom muta în SUA pentru că acolo era viaţa mea, însă nu se întâmplă întotdeauna cum îţi doreşti”. Iubita sa a refuzat viaţa de peste Ocean, iar Jelani a luat o decizie crucială. „În 2012, Chippendales s-a întors în România, iar atunci a fost ultimul meu spectacol”, povesteşte relaxat. De atunci şi-a împărţit viaţa între SUA şi Bistriţa, locul de baştină al iubitei şi totodată noua sa casă.

poza mc

Viaţa după Chippendales

Fiindcă apropiaţii i-au spus în nenumărate rânduri că are talent muzical, s-a hotărât că e momentul să îşi încerce norocul. În vară, a lansat single-ul „Natural”, iar în mai puţin de două luni, clipul a adunat peste 800.000 de vizualizări pe YouTube. „Nu a fost o lansare oficială, pur şi simplu l-am postat pe YouTube. Încă nu se aude la radio sau la televizor, însă mă bucur să văd că a făcut atât de multe accesări”, spune Jelani, care acum a semnat un contract de exclusivitate ca MC pentru Superkombat, circuitul condus de Eduard Irimia. S-a ataşat de România, se consideră unul de-al nostru, chiar dacă încă nu a învăţat limba. „Îmi place aici, toată lumea s-a comportat foarte frumos cu mine în toate zonele ţării. Ce mi s-a părut ciudat e că atunci când mergi într-o anumită regiune, parcă e o altă ţară. Sunt mai multe ţări într-una, aşa mi-a dat impresia România”, povesteşte, gesticulând, omul care a devenit deja o vedetă în oraşul-adoptiv, Bistriţa. „Poate pentru că sunt singurul negru din oraş”, se amuză americanul devenit moroşan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

AlinHuiu.ro

Stiri si comentarii